logo
امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۵:۰۲
[ شناسه خبر : ۱۶۸۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:

مصرف مشروبات الکلی ، مواد مخدر خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد/ ارائه خدمات مشاوره رایگان در پایگاه‎های سلامت

مصرف-مشروبات-الکلی-،-مواد-مخدر-خطر-ابتلا-به-افسردگی-را-افزایش-می-دهد-ارائه-خدمات-مشاوره-رایگان-در-پایگاه‎های-سلامت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به راهکارهای کاهش افسردگی گفت: مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروهای غیر مجاز افسردگی را تشدید می کند و از مصرف آنها باید خودداری شود.

محمدرضا صائینی امروز در گفت‎وگو با خبرنگار با موج رسا; اظهار داشت: روند روبه رشد ابتلا به بیماری‎های روانی بویژه افزایش ابتلا به افسردگی در بین افراد شعار جهانی امسال "بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم"  تعیین شده است.

وی با اشاره به علائم افسردگی بیان کرد: علامت افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام می داده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه شهار امسال روز جهانی سلامت به موضوع افسردگی توجه دارد، گفت: میزان ابتلا به بیماری‎های روانی در کشور ما پایین تر از کشورهای پیشرفته بوده اما در سالهای اخیر ما شاهد رشد روند ابتلا به بیماری خلقی و روانی در بین افراد جامعه هستیم که همین امر لزوم توجه جدی را به اختلالات روانی و خلقی ضروری می سازد.

صائینی افزود: در مبتلایان به افسردگی علائم دیگری نیز ممکن است دیده شود که کاهش انرژی ، کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش میزان خواب و نیز احساس اضطراب، احساس گناه و افکار خودکشی از دیگر مشخصه های ابتلا به افسردگی در افراد است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه باید برای افراد مبتلا به افسردگی درمانهای لازم انجام شود، خاطرنشان کرد: افسردگی نشانه ضعف نیست و می‎توان با کمک داروهای ضد افسردگی ، درمانهای روانشناختی و یا ترکیبی از این دو بیماران را تحت درمان قرار دارد که خوشبختانه بر اساس آمارهای ارائه شده روند انجام درمان برای بیماران مبتلا به افسردگی خوب است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با گسترش خدمات بهداشتی در شهرها و گسترش خدمات مراقبتی به افراد شهر نشین ارائه خدمات مشاوره با حضور کارشناس مشاوره در تمامی مراکز بهداشتی و پایگاه‎های سلامت به صورت رایگان فراهم شده است.

این مقام مسئول با ابراز اینکه در برنامه PHC  شهری کلیه اعضای خانواده با توجه به گروه‎های سنی مراقبتهای اولیه دریافت می کنند تاکید کرد: سعی شده است در تمامی مراکز بهداشتی و پایگاه‎های سلامت کارشناسان تغذیه و روانشناس حضور داشته باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در ادامه با اشاره به راهکارها در مواجه با افسردگی بیان کرد: در صورتی که احساس افسردگی دارید درباره احساسات خود با کسی که به او اعتماد دارید حرف بزنید چرا که افراد پس از حرف زدن احساس بهتری پیدا می کنند.

وی افزود: دنبال درمان افسردگی باشید و مراجعه به پزشک و  روانپزشک ، قدم اول شورع درمان محسوب می‎شود.

صائینی با بیان اینکه فرد افسرده ممکن است افکار خودکشی و یا آسیب به خود داشته باشد لازم است حتما به پزشک مراجعه داشته باشد .

وی تاکید کرد: متاسفانه انگ و برچسبی که به افراد در هنگام مراجعه به یک روانپزشک و یا مشاور زده می شود باعث می شود که بسیاری از افراد برای حل مشکلات روانی و اختلالات روانی خود مراجعه به پزشک نداشته باشند./ک

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر